653 N Laurel Avenue

Los Angeles, California

Nestled in the desirable Beverly Grove area, at a walking distance of the most exquisite shops and restaurants of Melrose Avenue, the Laurel House stands out with its impressive floating “box” above the main entrance. At night, the wood like porcelain box has a twilight appeal with the visual effect revealed by the LED light strips around the large bay window overlooking the main street.

Once through the custom oak pivot door, a voluminous and open floor plan reveals a drifting ceiling that accentuates the striking floating stairs leading to the private floor, against a clearstory articulating a beautiful outdoor oasis of exotic plants.  

PROJECT INFORMATION

Completed in 2016​

6,549 SQFT

3,930 SQFT 

Melrose District​

Single Residential 

Batim Construction,

AGI Geotechnical Inc.,

DKE Engineer, Corp.​

4 Beds, One Study, 5 ½ Baths

Smart Home with Zero Edge Pool 

Status: 

Site Area: 

Project Area: 

Location:

Project Type:

Collaborators: 

 

 

Project Details:

© 2019 XID. All Rights Reserved.